írd át Első oldal
Egy kis információ, hogy mi is az a manga :)Tehát:

Manga jelentése:

Ha szó szerint fordítjuk, a szó jelentése "véletlenszerű képek" vagy "vázlat".A manga kifejezés jelentése tulajdonképpen japánul képregény. Ezt a megnevezést a Japánban készült , vagy a hasonló stílusú képregényekre használják.

A készítők:

Ezeknek a fajta képestörténeteknek a készítőit mangakáknak nevezzük. Egy ilyen könyv elkészítésén azomban még sokan fáradoznak a mangakával együtt, csinálják a tónusozást stb.

Története:

Az eslő mangára emlékeztető képes mű még a tizenkettedik században jelent meg, de a manga elnevezés csak az 1800-as években került közhasználatba.

Jellemzők:

A mangák édekes jellemzője, hogy ha úgy tartjuk, mintegy normális könyvet, bizony szembesülünk azzal, hogy ezeket a könyveket visszafelé kell olvasni. Ugyanis ezeknek a műveknek saját olvasási iránya van, hiszen japánban készült, ahol így olvasnak/írnak.

További ábrázolási jellemzők (forrása:wikipédia):

  • Cseppecske, vagy cseppek a homloknál és halántéknál zavart, értetlenséget és szkepszist jelképez (ez egyike a legszélesebb körben felismert manga-megoldásoknak).
  • Hanyattvágódás, vagy átmenet nélküli esés a földre a váratlan ostobaságokra, ironikus eseményekre adott reakció.
  • A legerőteljesebb érzelemkifejező forma a szemm. Ez számtalan módon változhat, két felfelé ívelő félkör (boldogság, öröm), lefelé ívelő félkör (bánat, szomorúság, csalódottság), két apró pici fekete ponttá sűrűsödés (értetlenség, meglepettség) stb.
  • Az egyik orrlyukbann lévő buborékocska azt jelzi, hogy az alany alszik.
  • A pupillaa teljes eltűnése és a szem kifehéredése az önkontroll elvesztését fejezi ki. kivétel ezalól a nagy kikerekedő fehér szem, több körülvonalazással, ami ijedtséget, döbbent szóhoz nem jutást és pánikot fejez ki, legtöbbször komikus kontextusban (komolyabb hangvételű mangákban, persze képkörnyezettől függően hangsúlyosabbak a negatív érzelmek és ritkán kapnak humoros felhangot).
  • Négy, kereszt alakban elhelyezett derékszög a homlokon vagy az öklön dühöt, vagy bosszúságot fejez ki, általában a megfelelő arckifejezéssel kísérve, leggyakrabban ironikus megjegyzésekre adott válaszként.
  • Orrvérzés, erotikusann befolyásoló vagy felajzó eseményeknél
  • A kép tetejének vagy az arc felső részének elsötétülése és a fentről lefelé haladó függőleges fekete vonalak jelezhetik a zavart, döbbenetet.

 www.anonymusgirl.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!